Get in touch

Use the form on the right to contact us about tours an pricing.


Molde
Norway

Bifrost Adventures are based on the northwest coast of Norway. We offer guided journeys for those of you who like to push the physical limits in the most spectacular surroundings. With highly experienced personel, Bifrost will guide, service, and accomodate you through a cycling adventure of a lifetime.

Valhalla Testride 5-7 Sept. 2014

Artikler

Valhalla Testride 5-7 Sept. 2014

TINGH

På denne testturen hadde jeg invitert med meg en kjernegruppe av entusiaster med god, til meget god sykkelform og nivå. 6 syklister, 2 kvinner og 4 menn, samt undertegnede og en fotograf.

Cato Hauge, Sverre Andresen, Tom Rune Lian, Henrik Alpers, Kristin Bærland, Alexandra Buan og fotograf og følgebilsjåfør Magnus Roaldset Furset.

Denne gruppen var  utvalgt utfra hva jeg ser for meg som typiske kunder og målgruppe for Bifrost-turer. Det kommer også til å arrangeres skreddersydde turer for middels nivå og med mindre ambisiøse dagsetapper.

Vi møttes på kontoret til Tingh Kommunikasjon (som utvikler denne hjemmesiden) for en kaffekopp og skruing av sykler. Cato, Sverre og Tom Rune ble hentet på flyet 9.20 på Årø flyplass og resten hadde ligget over hos undertegnede fra torsdag kveld og hatt en myk start på dagen med god frokost og morsomme samtaler. 

Dag 1

Molde-Bud-Atlanterhavsvegen-Eide-Angvik 

Distanse180 km

1600 høydemeter

Snittfart 30.0 kmt (ekskl pauser)

Deltagere: Bifrost team 1.0 7 stk og Tingh 4 stk. Følgebil m/fotograf 

 Atlanterhavsvegen

Atlanterhavsvegen

Stor fart fra start. Ivrig gjeng som gleder seg stort til turen. Mye testosteron og fine sykler på vei retning Bud. Småkupert terreng og fin flyt i gruppa. Været er fantastisk og humøret blir bare bedere og bedre for hver mil. Beina fungerer også for både de mest rutinerte og de med litt færre mil. Vakre Bud passeres i fin fart og vi sikter mot Farstad. Lunsj tar vi ved Coop’en på Farstad. Eskene med mat fra bilen dras fram og flasker fylles. Ingen stor stopp for lunsj denne dagen. Neste tur (Mai 2015) blir det stopp på Bjartmars kro (link) for lunsj, men i dag er det is i sola og en bit fyrstekake før Atlanterhavsveien er neste mål.  Noen bare MÅ spurte litt på bakketopper i ren fryd over terreng og utsikt, mens de fleste sitter i ro og bare nyter den unike naturen og havet som slår inn. Atlanterhavsvegen gjør inntrykk på alle og selv i finvær kjenner vi naturkreftene på kroppen og vet at denne biten hadde vært strabasiøs men vannvittig vakker i dårlig vær. Turen går videre til Eide og vi begynner å kjenne at det har vært en lang tur. Tinghgutta guider oss gjennom noen småveier med null trafikk, sånn at en strekning med tilnærmet null trafikk blir til, ja nettopp- null trafikk. Veien går gjennom gårder og dyr på beite og så tar vi av fra Eide og kjører retning Batnfjord og Angvik. I Angvik møter vi en av våre faste overnattingssteder Angvik gamle handelssted. 4 retters middag med gode historier fra turen og litt prat om trening og taktikk på sykkelen blandes med ville historier om løp, opplevelser og livet forøvrig fra gjengen som virkelig har blitt varme i trøya. 


Dag 2

Angvik-Eresfjord-Vistdalsheia (500 hm)-Åndalsnes-Trollstigen(650 hm)-Valldal-Ørnevegen (600 hm)-Geiranger (Dalsnibba option 1500 hm)

Distanse 200 km

3200 hm (Pluss evt Dalsnibba 1500 hm)

Snittfart 27.0  kmt (ekskl pauser)

Deltagere Bifrost team 1.0 7 stk og følgebil m/Fotograf

 Trollstigen

Trollstigen

Om dag 1 er spektakulær med tanke på fjord og havutsikt og med småkupert og lekent terreng er dag 2 kongeetappen med brutale stigninger i Romsdals- og Sunnmørsalpene. Gjengen vet hva som venter og ved frokostbordet er det spent stemning. Været fortsatt nydelig. Jentene drar ut 20 min før resten, mens gutta fyller opp følgebil med fyrstekake,  drikke, barer og sjokolademelk +turens mest spesielle ingrediens: Tom Runes Pompernikkel(!) Vi kjører raskt og effektivt til første bakke i vakre Eresfjord på Kurt Asle Arvesens hjemmebane. Vistdalsheia blir kjørt med fri fart og med samling på toppen. Noen kjører rolig og andre skal ha Stravaregistreringer i øvre skikt. Videre er det en lang fantastisk nedstigning fra toppen og inn gjennom en fruktbar dal til Vistdal og videre langs Langfjorden og innover til Åndalsnes. I sentrum er det kort pause og is, før vi gyver løs på Trollstigen. Her er det hard kjøring på individuelt nivå fra flere, mens andre tar seg bedre tid til å ta bilder og nyte den vannvittige stigningen og utsikten som du ikke finner makan til. Kort samling ved følgebil og fylling av flasker og lommer før nedkjøring til vakre Valldal og lunsj ved unike Juvet. Vi fyller opp mage og får snakket om turen så langt ved et helt unik sted. Dette vil bli overnattingssted i 2015 på Bifrost tur 2.0. Ferge fra Valldal og vi starter den seige stigninga opp mot toppen av Ørnevegen. Det kjøres samlet, men med Stravasegment som mål fra et par av gutta. Henrik får hammeren i siste bakken (men skal ta sin hevn dag 3) og Tom Rune kjører som en villmann. Overnatting og gode samtaler på Union Geiranger. Det blir ikke så seint før de fleste kryper i seng etter en hard dag.

Dag 3

Distanse 190 km

1700 hm

Snittfart 29  kmt (ekskl pauser)

Deltagere Bifrost team 1.0 7 stk og følgebil m/fotograf

 Norangsfjorden

Norangsfjorden

Begynner dagen med ferge fra Geiranger til Hellesylt i vakre Geirangerfjorden. Utrolig flott fergetur som får deltagerne til å måpe. De 7 søstre er bare en av mange attraksjoner underveis. Så er det den unike Norangsdalen som venter. Uten en bil og med ville fjell som omkranser små vann og den fine veien som snegler seg gjennom terrenget ned mot Union Øye, som blir lunsjsted i 2015. Videre en tøff og småkupert etappe til Ørsta og videre mot Ålesundsområdet og mot Magerholm og Skodje. Så er det igjen nesten ikke trafikk på distansen Vatne-Tomrefjord og langs fjorden forbi Fiksdal og Rekdal, der deltagerne syns de nesten fikk den mest unike opplevelsen på hele turen, siden dette er mer skjulte perler som få har syklet. Tilbake i Molde var det samling hos Tingh og vi oppsummerte turen før deltagerne drar hver til sitt. Bifrost 2015 vil ha samling på Molde Fjordstuer i Molde og med skifting og restitusjon på Moldebadet.